06/30-415-66-41

Fég javítás,Fég karbantartás
120 éves gyártói tapasztalat – A magyar kazánmanufaktúra

A Fegyver és Gépgyár Részvénytársaságot 1891. február 24-én alapították Budapesten. Az azóta eltelt 120 év alatt a gyár elnevezésének három kezdőbetűje – FÉG – fogalommá vált Magyarországon. A FÉG múltjában számos jelentős ipartörténeti mozzanat található. A vállalat története mindazon folyamatok és események lenyomata, amelyek meghatározói voltak a történelmi Magyarország ipari fejlődésének. Elsősorban a fegyelmezett, minőségi gyártás, a hosszú élettartam, valamint a megbízhatóság fémjelzi a FÉG termékeket.


Rólunk

Vállalatunk 2008-ban a jogelőd megvásárlásával újraindította a hazai gázkészülékgyártást. Mára a VARA-FÉG Kft. az átfolyós rendszerű vízmelegítők és fűtőkészülékek tekintetében az ország legjelentősebb gyártója. Az országban jelenleg is működő többszázezer FÉG-készülék bizonyítja e termékek tartósságát, megbízhatóságát és versenyképességét.

A vállalat Makón a nagymúltú FÉG technológiai bázisán és telephelyén, az évek során felhalmozódott gyártási, értékesítési és szervizhálózati tapasztalatok átvételével állítja elő a közkedvelt gázüzemű, átfolyós rendszerű vízmelegítőket és falikazánokat. Nyugat-európai gyártmány és technológiai licencek alapján az elmúlt években több mint egy millió vízmelegítő és fűtőkészülék készült.

A növekvő hazai és nemzetközi vásárlói igények kiszolgálása céljából 2010-ben megalakult a FÉG-TRADE Kereskedelmi Kft., mely a VARA-FÉG Kft. által gyártott készülékek és termékek kizárólagos forgalmazója. A FÉG-típusú gázkészülékek és modulkazánok ma már nemcsak hazánkban, hanem számos közép- és kelet európai országban is értékesítésre kerülnek.

Termékek

Az európai szabványok szerint, valamint nyugat-európai gyártmány és technológiai licencek alapján gyártott termékek palettáját főként a FÉG átfolyós rendszerű gázüzemű vízmelegítők, fali fűtő- és kombikazánok, modulkazánok, és hőcserélők képezik. Legújabb termékeink a villanybojlerek és a pellet fűtési rendszer.


Az MV19.1, MV21 és MZV18 típusú fali átfolyós vízmelegítők családi házak vagy lakások egyedi használati meleg víz ellátására alkalmasak, 10 és 13 liter/perc teljesítménnyel. A legújabb MV19.1E és MV21 E őrláng nélküli, elemes gyújtású változatokkal jelentős energiaköltség takarítható meg.


A Cirkonova gázkazánok tekintetében 12, 18, 24 és 36 kW teljesítményű fali központi fűtőkészülékek, valamint 24 és 35 kW-os kombi készülékek készülnek.


A FÉG-VESTALE és MINI-VESTALE modulkazánok esetén a 70 és 105 kW-os fűtőmodulok összeépíthetők kazánteleppé, amely összesen akár 1 MW egységteljesítményű, tetőtérbe is beépíthető fűtőegységet eredményez. A fűtőmodulokhoz készülő gépészeti modulok biztosítják az időjárásfüggő szabályozást, valamint a kedvező előállítási költségű használati meleg víz előállítását.


A kazántelep modulok megfelelnek az európai normáknak: magas hatásfok, alacsony zajszint, környezetvédelmi szempontok, könnyű kezelhetőség, felügyelet nélküli rendszer, modulrendszer, kis méretek és tömeg. A FÉG-VESTALE rendszerű modulkazánok a többlakásos (20-120 lakás), míg a MINI-VESTALE rendszerű modulkazánok a kisebb (2-30 lakás) házak, iroda- és egyéb rendeltetésű házak autonóm fűtésére és meleg víz ellátására szolgálnak.


A fűtéstechnikai rendszerekben alkalmazott hőcserélők választékában találhatunk egy rendkívül kis méretű, ugyanakkor nagy teljesítőképességű típust, a FÉG-SPIREC hőcserélőt. Ezzel a mindössze 100 mm átmérőjű, hengeres alakú, tekercselt hőcserélővel általában használati meleg vizet állíthatunk elő, viszont számos más helyen is - padlófűtés, medencefűtés, napenergia-hasznosító rendszerek stb. - alkalmazható.

Cégtörténelem

1891. február 24. - Megalakul a Fegyver- és Gépgyár Részvénytársaság a mai Soroksári út 158-as telkén. Kezdetben a fegyverek mellett szerszámgépeket, marógépeket is gyártott a vállalat. Az első világháború küszöbén új, korszerű fegyvereket kezdtek el készíteni a gépgyártás mellett. Jó minőségű véső- és emelőgépeket, szerszámokat bocsátott ki a gyár, s a háború után – a katonai fegyvergyártás leállítása miatt – csupán az ún. civil termékeket állítottak elő, melyeknek köre kibővült konyhai mérlegekkel, körzőkészletekkel.

1926. Új vadászfegyverek gyártása

1929. A vadászfegyverek nagy sikert arattak a stockholmi Európa-bajnokságon, majd Monte Carlóban világbajnokságot nyertek. E fegyvertípus ezután megkapta a Monte Carlo nevet.

1935. November – Fúzió a Lámpagyárral. Lámpák, csillárok edények gyártása mellett egyre több gázmérő készülék is készült. A gáz mint új energiaforrás megjelenik a háztartásokban, megkezdődik a gáztűzhelyek, valamint a gázüzemű vízmelegítők előállítása.

1950-es évek – Elindul az új típusú vízmelegítők gyártása. A régi 5 literes vízmelegítő helyett megjelent a KV 6-os készülék. Majd ezt követte a kor igényeit színvonalasan kielégítő Csongor vízmelegítő.

1960-as évek vége – Megkezdődik a gáz-vízmelegítő rendszerre épülő gázfűtő berendezések gyártása. A KV 6-C típusú cirkogejzír készülék jelentette a kezdetet, majd a „C”, „SC” készülékeken keresztül eljutunk a kor követelményeinek és vásárlói igényeknek megfelelő saját fejlesztésű CIRKONOVA termékcsaládig. A KV 6-C típusú cirkogejzír a BNV a legszebb készülék díjat nyerte el.

1965. április 1. - A gyár Fegyver és Gázkészülékgyár néven folytatja munkáját.

1968. - Megállapodás a nyugatnémet Junkers céggel. A CR típusú gázipari kisautomaták gyártásának kezdete, amelyek a konvektorokba építve azok műszaki színvonalának jelentős mértékű emelkedését eredményezték.

1969. - FÉG telephely Makón. Az „átfolyós rendszerű”, gáztüzelésű vízmelegítők és kazánok nagy-sorozatú gyártása elkezdődik Magyarországon. A gyár részese volt az országos „gázosítási program” végrehajtásának.

1970-es évek - Felgyorsul a különböző gázkészülékek gyártása. Megkezdődött az átfolyó rendszerű vízmelegítők, lakásfűtő készülékek – konvektorok, cirkokészülékek, valamint a kombinált lakásfűtő és vízmelegítő készülékek gyártása.

1977 – Licencszerződés a francia Chaffoteaux et Maury céggel. Az akkori Magyaroszágon újdonságnak számító és jelentős piaci sikereket eredményező - FÉG-VESTALE gázüzemű modulkazán gyártása megindul. A szintén francia Spirec vállalattal kötött licencszerződés alapján készültek-készülnek ma is rozsdamentes acélból széleskörű felhasználási lehetőséget nyújtó hőcserélők.

2008 - A VA-RA Kft. megvásároljaa a FÉG típusú falikazánok és átfolyós vízmelegítők gyártástechnológiáját, a gyártó gépsorokat és a FÉG márkanevet. A magyar lakosság körében közkedvelt, tartósságáról és megbízhatóságáról híres termékek gyártása szakmai befektető kezébe került, hiszen a VA-RA Kft. maga is évtizedek óta gázkészülékekhez hőcserélőket gyárt. Az új társaság, a VARA-FÉG Kft. folytatja a keresett és bevált kazánok és vízmelegítők gyártását. A makói gyáregységben az évek folyamán lassan megszűnt a fegyvergyártás, ma már Makón csak vízmelegítők, lakásfűtő készülékek, hőcserélők és modulkazánok készülnek.

2010 – Megalakul a FÉG-Trade Kft., mely a VARA-FÉG Kft. által gyártott termékek kizárólagos forgalmazója.

 

Termékek vissza
 
Termékek > átfolyó vízmelegítő
 
 
 
1-5 (Összesen: 5 találat )
MV-19.1 E - ÚJ!

ÚJ termék!

A gyújtás elektromos gyújtóimpulzussal történik, 2db elem segítségével. Ennek a megoldásnak köszönhetően nincs gyújtólángja a készüléknek, így energiatakarékosabb az üzemeltetése.
Az MV 19.1 E átfolyó rendszerű (10l/p), kéménybe köthető (B11BS), 17 kW teljesítményű gázüzemű vízmelegítő. A vízátfolyáshoz igazított gázmennyiség gazdaságos működést eredményez. Ez a megoldás növeli a készülék élettartamát.

Magyar termék.

Teljesítmény: 18,1 kW
 
 
MV-21 E - ÚJ!

ÚJ termék! Elemes gyújtású (őrláng nélküli) átfolyó rendszerű vízmelegítő.

A gyújtás elektromos gyújtóimpulzussal történik, 2 db elem segítségével. Ennek a megoldásnak köszönhetően nincs gyújtólángja a készüléknek, így energiatakarékosabb az üzemeltetése.
Az MV 21 átfolyó rendszerű (13 l/p), kéménybe köthető (B11BS), 22 kW teljesítményű gázüzemű vízmelegítő. A vízátfolyáshoz igazított gázmennyiség gazdaságos működést eredményez. Ez a megoldás növeli a készülék élettartamát.

Magyar termék.

Teljesítmény: 21,0 kW
 
 
MV-19.1

Az MV 19.1 átfolyó rendszerű (10l/p), kéménybe köthető (B11BS), 17 kW teljesítményű gázüzemű vízmelegítő. A vízátfolyáshoz igazított gázmennyiség gazdaságos működést eredményez. Ez a megoldás növeli a készülék élettartamát.

Magyar termék.

A termék árával kapcsolatban kérjük, érdeklődjön a vevőszolgálatunknál!

Teljesítmény: 18,1 kW
 
 
MV-21

Az MV 21 átfolyó rendszerű (13 l/p), kéménybe köthető (B11BS), 22 kW teljesítményű gázüzemű vízmelegítő. A vízátfolyáshoz igazított gázmennyiség gazdaságos működést eredményez. Ez a megoldás növeli a készülék élettartamát.

Magyar termék.

Teljesítmény: 21,0 kW
 
 
MZV-18 HS

A víz felmelegítése használatkor történik, így nincs tárolási hő veszteség.
Bármikor az éppen igényelt hőfokú vizet állíthatjuk elő.
A vízmelegítő kis terjedelme miatt akár a kifolyó csap közelébe is felszerelhető. A meleg vizet szállító csőszakasz minél rövidebb, annál kisebb az ebből adódó hő veszteség.

Az átfolyó-rendszerű vízmelegítők alkalmasak a fürdőkád, mosdó, mosogató, közvetlenül a zuhanyzó meleg víz ellátására. Terhelésnek illetve a kifolyó vízmennyiségnek megfelelően szabályozza a szükséges gáz mennyiségét.

Teljesítmény: 18 kW
 
 
Termékek vissza
 
Termékek > fűtőkészülék
 
  1 2 
1-10 (Összesen: 20 találat )
ZC-18H

A ZC-18H típusú fűtőkészülékek állandó működésű őrlánggal rendelkeznek, melynek hője
kifejezetten előnyös a téli üzemre szolgáló kazán hőcserélőjének melegen tartásához.

Zárt égésterű, parapetes készülék.

Teljesítmény: 18 kW
 
 
C-24H

A C-24H típusú fűtőkészülékek állandó működésű őrlánggal rendelkeznek, melynek hője
kifejezetten előnyös a téli üzemre szolgáló kazán hőcserélőjének melegen tartásához. A készülék esetében figyelemmel kell lenni a légellátásra.

Kéményes változat.

Teljesítmény: 24 kW
 
 
Komfort F-24VH

25 kW hőteljesítmény

Teljesítmény: 12-24 kW
 
 
Komfort F-28V

29 kW hőteljesítmény

Teljesítmény: 14-28 kW
 
 
C-12HE

Kéményes változat. 12 kW hőteljesítmény.

A készülék elektronikus gyújtással, ionizációs lángőrrel, valamint automatikus lángmodulációval rendelkezik. Magukba foglalnak olyan szerelvényeket is, amelyeket a fűtési illetve használati melegvíz-ellátási rendszerbe mindenképpen be kellene építeni (tágulási tartály, biztonsági lefúvató szelep, automatikus légtelenítő, stb.)
A készülékekhez külön vásárolható külső hőmérséklet érzékelő.

Mindegyik készülék a névleges teljesítmény 50 százalékáig visszaszabályozható.

Teljesítmény: 6-12 kW
 
 
C-18HE

Kéményes változat. 18 kW hőteljesítmény.

A készülékcsalád elektronikus gyújtással, ionizációs lángőrrel, valamint automatikus lángmodulációval rendelkezik. Magukba foglalnak olyan szerelvényeket is, amelyeket a fűtési illetve használati melegvíz-ellátási rendszerbe mindenképpen be kellene építeni (tágulási tartály, biztonsági lefúvató szelep, automatikus légtelenítő, stb.)
A készülékekhez külön vásárolható külső hőmérséklet érzékelő.
Mindegyik készülék a névleges teljesítmény 50 százalékáig visszaszabályozható.

Teljesítmény: 9-18 kW
 
 
C-24HE

Kéményes változat. 24 kW hőteljesítmény.

A készülékcsalád elektronikus gyújtással, ionizációs lángőrrel, valamint automatikus lángmodulációval rendelkezik. Magukba foglalnak olyan szerelvényeket is, amelyeket a fűtési illetve használati melegvíz-ellátási rendszerbe mindenképpen be kellene építeni (tágulási tartály, biztonsági lefúvató szelep, automatikus légtelenítő, stb.)
A készülékekhez külön vásárolható külső hőmérséklet érzékelő.
Mindegyik készülék a névleges teljesítmény 50 százalékáig visszaszabályozható.

Teljesítmény: 12-24 kW
 
 
C-36HE

Kéményes változat. 35 kW hőteljesítmény.

A készülékcsalád elektronikus gyújtással, ionizációs lángőrrel, valamint automatikus lángmodulációval rendelkezik. Magukba foglalnak olyan szerelvényeket is, amelyeket a fűtési illetve használati melegvíz-ellátási rendszerbe mindenképpen be kellene építeni (tágulási tartály, biztonsági lefúvató szelep, automatikus légtelenítő, stb.)
A készülékekhez külön vásárolható külső hőmérséklet érzékelő.
Mindegyik készülék a névleges teljesítmény 50 százalékáig visszaszabályozható.

Teljesítmény: 18-36 kW
 
 
ZC-12HE

Ventilátoros fűtőkészülék. 12 kW hőteljesítmény.

A készülékcsalád elektronikus gyújtással, ionizációs lángőrrel, valamint automatikus lángmodulációval rendelkezik. Magukba foglalnak olyan szerelvényeket is, amelyeket a fűtési illetve használati melegvíz-ellátási rendszerbe mindenképpen be kellene építeni (tágulási tartály, biztonsági lefúvató szelep, automatikus légtelenítő, stb.)
A készülékekhez külön vásárolható külső hőmérséklet érzékelő.
Mindegyik készülék a névleges teljesítmény 50 százalékáig visszaszabályozható.

Teljesítmény: 6-12 kW
 
 
ZC-18HE

Könnyű kivitel.
Kis helyigényük miatt nem szükséges külön kazánházat kialakítani, illetve nagyobb helyiséget tervezni. Könnyen elhelyezhető, arányaival harmonikusan illeszkedik a helyiség berendezési tárgyai közé.
Nincs rendkívüli követelmény a falazattal szemben, amire rászereljük.

Teljesítmény: 9-18 kW
 
 
Termékek vissza
 
Termékek > kombi készülék
 
  1 2 
1-10 (Összesen: 11 találat )
CK-24HE

Kéményes kombi készülék.

A használati meleg víz készítéskor a legnagyobb (24, 28 vagy 36 kW) teljesítménnyel, fűtéskor a fűtési igénynek megfelelő teljesítménnyel működnek. A meleg víz és a fűtési kör szabályozása egymástól függetlenül történik, elektronikusan.

Teljesítmény: 12-24 kW
 
 
CK-36HE

Kéményes kombi készülék.

A használati meleg víz készítéskor a legnagyobb (24, 28 vagy 36 kW) teljesítménnyel, fűtéskor a fűtési igénynek megfelelő teljesítménnyel működnek. A meleg víz és a fűtési kör szabályozása egymástól függetlenül történik, elektronikusan.

Teljesítmény: 18-36 kW
 
 
ZCK-24HE

Ventilátoros, zárt égésterű kombi készülék.

A használati meleg víz készítéskor a legnagyobb (24, 28 vagy 36 kW) teljesítménnyel, fűtéskor a fűtési igénynek megfelelő teljesítménnyel működnek. A meleg víz és a fűtési kör szabályozása egymástól függetlenül történik, elektronikusan.

Teljesítmény: 12-24 kW
 
 
ZCK-36HE

Ventilátoros, zárt égésterű kombi készülék.

A használati meleg víz készítéskor a legnagyobb (24, 28 vagy 36 kW) teljesítménnyel, fűtéskor a fűtési igénynek megfelelő teljesítménnyel működnek. A meleg víz és a fűtési kör szabályozása egymástól függetlenül történik, elektronikusan.

Teljesítmény: 18-36 kW
 
 
Komfort 24VH

Átfolyós kombi kazán.

A használati meleg víz készítéskor a legnagyobb (24, 28 vagy 36 kW) teljesítménnyel, fűtéskor a fűtési igénynek megfelelő teljesítménnyel működnek. A meleg víz és a fűtési kör szabályozása egymástól függetlenül történik, elektronikusan.

Teljesítmény: 12-24 kW
 
 
Komfort 28V

Átfolyós kombi kazán. Ventilátoros, zárt égésterű (turbó) változat

A használati meleg víz készítéskor a legnagyobb (24, 28 vagy 36 kW) teljesítménnyel, fűtéskor a fűtési igénynek megfelelő teljesítménnyel működnek. A meleg víz és a fűtési kör szabályozása egymástól függetlenül történik, elektronikusan.

Teljesítmény: 14-28 kW
 
 
Komfort Kompakt 25VD

Átfolyós kombi kazán. Ventilátoros, zárt égésterű (turbó) változat.

A használati meleg víz készítéskor a legnagyobb (24, 28 vagy 36 kW) teljesítménnyel, fűtéskor a fűtési igénynek megfelelő teljesítménnyel működnek. A meleg víz és a fűtési kör szabályozása egymástól függetlenül történik, elektronikusan.

Teljesítmény: 12,5-25 kW
 
 
Komfort-T 25KD

A KOMFORT-T típusjelű kombi egy 60 literes, teflonbevonatú forróvíz-tároló tartályt is tartalmaz. Közvetlen szabályozás szoba termosztát segítségével, vagy automatikusan külső hőmérséklet érzékelő bekötésével lehetséges.

Kéményes változat.

A használati meleg víz készítéskor a legnagyobb (24, 28 vagy 36 kW) teljesítménnyel, fűtéskor a fűtési igénynek megfelelő teljesítménnyel működnek. A meleg víz és a fűtési kör szabályozása egymástól függetlenül történik, elektronikusan.

Teljesítmény: 12,5-25 kW
 
 
Komfort-T 25VD

A KOMFORT-T típusjelű kombi egy 60 literes, teflonbevonatú forróvíz-tároló tartályt is tartalmaz. Közvetlen szabályozás szoba termosztát segítségével, vagy automatikusan külső hőmérséklet érzékelő bekötésével lehetséges.

Ventilátoros, zárt égésterű változat.

A használati meleg víz készítéskor a legnagyobb (24, 28 vagy 36 kW) teljesítménnyel, fűtéskor a fűtési igénynek megfelelő teljesítménnyel működnek. A meleg víz és a fűtési kör szabályozása egymástól függetlenül történik, elektronikusan.


Teljesítmény: 12,5-25 kW
 
 
Komfort-T 25VHD

A KOMFORT-T típusjelű kombi egy 60 literes, teflonbevonatú forró víztároló tartályt is tartalmaz. Közvetlen szabályozás szoba termosztát segítségével, vagy automatikusan külső hőmérséklet érzékelő bekötésével lehetséges.

Nagyobb ventilátor teljesítményű, zárt égésterű változat.

A használati meleg víz készítéskor a legnagyobb (24, 28 vagy 36 kW) teljesítménnyel, fűtéskor a fűtési igénynek megfelelő teljesítménnyel működnek. A meleg víz és a fűtési kör szabályozása egymástól függetlenül történik, elektronikusan.

Teljesítmény: 12,5-25 kW
 
 
 
Termékek vissza
 
Termékek > kondenzációs készülék
 
 
 
1-5 (Összesen: 5 találat )
Komfort-Extra-F 25VD

25 kW teljesítményű kondenzációs kazán.

A KOMFORT-EXTRA 25V, 31V kondenzációs kazánok alkalmazásának előnyei: a hagyományos kazánokból távozó füstgáz hőmérséklete magasabb mint 100˚C. E termék viszont tartalmaz még egy hőcserélőt, amely a füstgáz úgynevezett „rejtett hőjének” a kinyerésére szolgál. A füstgázban, gőz halmazállapotban lévő víz a hőátadás után kicsapódik. A füstgáz hőmérséklete alacsonyabb lesz, mint 60˚C. Télen, amikor a radiátorokban 65˚C feletti hőmérsékletű vízre van szükség, a kazán a megszokott módon működik. E készülékek hatásfoka viszont ekkor is igen magas (97,6%), ami egy hagyományos kazánhoz képest önmagában is jelentős energia-megtakarítás eredményez. Amikor viszont a kinti hőmérséklet nem annyira alacsony (ősszel és tavasszal), és csökkenteni lehet a fűtővíz hőmérsékletét a radiátorokban, el lehet érni a még magasabb energia-megtakarítást.

Teljesítmény: 12,5-25 kW
 
 
Komfort-Extra-F 31VD

31 kW teljesítményű kondenzációs kazán.

A KOMFORT-EXTRA 25V, 31V kondenzációs kazánok alkalmazásának előnyei: a hagyományos kazánokból távozó füstgáz hőmérséklete magasabb mint 100˚C. E termék viszont tartalmaz még egy hőcserélőt, amely a füstgáz úgynevezett „rejtett hőjének” a kinyerésére szolgál. A füstgázban, gőz halmazállapotban lévő víz a hőátadás után kicsapódik. A füstgáz hőmérséklete alacsonyabb lesz, mint 60˚C. Télen, amikor a radiátorokban 65˚C feletti hőmérsékletű vízre van szükség, a kazán a megszokott módon működik. E készülékek hatásfoka viszont ekkor is igen magas (97,6%), ami egy hagyományos kazánhoz képest önmagában is jelentős energia-megtakarítás eredményez. Amikor viszont a kinti hőmérséklet nem annyira alacsony (ősszel és tavasszal), és csökkenteni lehet a fűtővíz hőmérsékletét a radiátorokban, el lehet érni a még magasabb energia-megtakarítást.

Teljesítmény: 15,5-31 kW
 
 
Komfort-Extra 25VD

25 kW teljesítményű kondenzációs kazán. Ventilátoros, zárt égésterű változat.

A KOMFORT-EXTRA 25V, 31V kondenzációs kazánok alkalmazásának előnyei: a hagyományos kazánokból távozó füstgáz hőmérséklete magasabb mint 100˚C. E termék viszont tartalmaz még egy hőcserélőt, amely a füstgáz úgynevezett „rejtett hőjének” a kinyerésére szolgál. A füstgázban, gőz halmazállapotban lévő víz a hőátadás után kicsapódik. A füstgáz hőmérséklete alacsonyabb lesz, mint 60˚C. Télen, amikor a radiátorokban 65˚C feletti hőmérsékletű vízre van szükség, a kazán a megszokott módon működik. E készülékek hatásfoka viszont ekkor is igen magas (97,6%), ami egy hagyományos kazánhoz képest önmagában is jelentős energia-megtakarítás eredményez. Amikor viszont a kinti hőmérséklet nem annyira alacsony (ősszel és tavasszal), és csökkenteni lehet a fűtővíz hőmérsékletét a radiátorokban, el lehet érni a még magasabb energia-megtakarítást.

Teljesítmény: 12,5-25 kW
 
 
Komfort-Extra 31VD

31 kW teljesítményű kondenzációs kombinált fűtő- és vízmelegítő készülék. Ventilátoros, zárt égésterű változat.

A KOMFORT-EXTRA 25V, 31V kondenzációs kazánok alkalmazásának előnyei: a hagyományos kazánokból távozó füstgáz hőmérséklete magasabb mint 100˚C. E termék viszont tartalmaz még egy hőcserélőt, amely a füstgáz úgynevezett „rejtett hőjének” a kinyerésére szolgál. A füstgázban, gőz halmazállapotban lévő víz a hőátadás után kicsapódik. A füstgáz hőmérséklete alacsonyabb lesz, mint 60˚C. Télen, amikor a radiátorokban 65˚C feletti hőmérsékletű vízre van szükség, a kazán a megszokott módon működik. E készülékek hatásfoka viszont ekkor is igen magas (97,6%), ami egy hagyományos kazánhoz képest önmagában is jelentős energia-megtakarítás eredményez. Amikor viszont a kinti hőmérséklet nem annyira alacsony (ősszel és tavasszal), és csökkenteni lehet a fűtővíz hőmérsékletét a radiátorokban, el lehet érni a még magasabb energia-megtakarítást.

Teljesítmény: 15,5-31 kW
 
 
Komfort-Extra-T 26VDX

26 kW teljesítményű kombi készülék - beépített rozsdamentes forró víz tárolóval. Zárt égésterű változat.

A KOMFORT-EXTRA kondenzációs kazánok alkalmazásának előnyei: a hagyományos kazánokból távozó füstgáz hőmérséklete magasabb, mint 100˚C. E termék viszont tartalmaz még egy hőcserélőt, amely a füstgáz úgynevezett „rejtett hőjének” a kinyerésére szolgál. A füstgázban, gőz halmazállapotban lévő víz a hőátadás után kicsapódik. A füstgáz hőmérséklete alacsonyabb lesz, mint 60˚C. Télen, amikor a radiátorokban 65˚C feletti hőmérsékletű vízre van szükség, a kazán a megszokott módon működik. E készülékek hatásfoka viszont ekkor is igen magas (97,6%), ami egy hagyományos kazánhoz képest önmagában is jelentős energia-megtakarítás eredményez. Amikor viszont a kinti hőmérséklet nem annyira alacsony (ősszel és tavasszal), és csökkenteni lehet a fűtővíz hőmérsékletét a radiátorokban, el lehet érni a még magasabb energia-megtakarítást.

A KOMFORT-EXTRA kondenzációs kazánok előnyei különösen a padlófűtési rendszerekben használhatók ki az alacsony hőmérsékletű fűtővíz közvetlen előállítására. Az alacsony hőmérsékletű fűtővíz előállítása a gázkészüléket nem károsítja, sőt a hatásfokot növeli. Közvetlen szabályozás szobatermosztát segítségével történik.


Teljesítmény: 13-26 kW
 
 
 
 
Készítette: Webrakéta Kft.